Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Van Assendelft/Jeroen Appels

‘Vijfheerenlanden moet overlast van motoren landelijk onder de aandacht brengen’

Gemeenten waarin veel geluidsoverlast wordt ervaren van motoren, moeten samen zoeken naar een oplossing. Daarvoor pleit de gemeente Bergen, die onder meer bij Vijfheerenlanden heeft aangeklopt.

 1. Raadsleden: ‘We gaan zelf wel uitzoeken of de steun voor Gorcumse hbo-opleiding ontbreekt’

  Raadsleden: ‘We gaan zelf wel uitzoeken of de steun voor Gorcumse hbo-opleiding ontbreekt’

  Kan de Stichting Hoger Onderwijs Gorinchem inderdaad niet langer rekenen op steun vanuit ondernemers en onderwijs in de regio? Volgens wethouder Ro van Doesburg trekt onder meer HBO Drechtsteden zijn handen af van het Gorcums initiatief voor het Professional College voor Technologische en Maatschappelijke Transitie. ,,We hebben tot nu toe heel wat anders gehoord, dus gaan we dit als raad zelf controleren’’, zegt D66-raadslid Ilhan Tekir.
 2. Gorcumse nieuwbouwwijk wordt hoogbouw: ‘We willen geen Bijlmer aan de Linge’
  PREMIUM

  Gorcumse nieuwbouw­wijk wordt hoogbouw: ‘We willen geen Bijlmer aan de Linge’

  Je eigen auto voor de deur. Wie een woning koopt in de Gorcumse nieuwbouwwijk Lingeoever moet die wens maar schrappen. Want de projectontwikkelaar wil dat de nieuwe bewoners vooral zullen kiezen voor het gebruik van een deelauto. Parkeerplaatsen zijn een luxe in de wijk met zo'n vijfhonderd woningen, waarvan het merendeel appartementen zullen zijn. Die complexen worden tussen de vier en acht bouwlagen hoog.