Volledig scherm
PREMIUM
Martijn Dekker aan het werk in het snel ingerichte nieuwe pand van Fietswereld Dekker. Garagehouder Van Muijlwijk gebruikte het pand niet en biedt de ondernemer er nu onderdak. © Ricardo Smit

Verwoeste fietsenzaak Schelluinen weer open: ‘Iedereen is vreselijk behulpzaam’

Fietswereld Dekker aan de Kerkweg ging donderdag in vlammen op. Naar nu blijkt ontstond het vuur in een inzamelbox voor lege batterijen. Dinsdag ging de winkel in Schelluinen alweer open, in een alternatief pand aan de Kerkweg.

De vlammen sloegen genadeloos toe, donderdagochtend. Fietswereld Dekker aan de Kerkweg in Schelluinen was nog niet open, de bewoners boven het pand werden opgeschrikt door het brandalarm. Enkele uren later lag de zaak, ondanks de inspanningen van de brandweer, in de as. Niemand raakte gewond, maar de winkel is voorlopig onbegaanbaar.

  1. Scholieren presenteren energiebewuste plannen: ‘Lamellen met zonnepanelen leek ons een goed idee’
    PREMIUM

    Scholieren presente­ren energiebe­wus­te plannen: ‘Lamellen met zonnepane­len leek ons een goed idee’

    Van trappers die energie opwekken onder schooltafeltjes, tot lantaarnpalen op zonne-energie, naar een geheel uitgewerkt duurzaam minidorpje. Woensdagmiddag presenteerden leerlingen hun beste energiebewuste ideeën tijdens de duurzaamheidsmarkt op het Calvijn in Hardinxveld-Giessendam. ,,Ik was eigenlijk nooit zo erg bezig met duurzaamheid, maar dit heeft mijn ogen wel geopend.”