Het terrein in Spijk, op een luchtfoto van begin dit jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein in Spijk, op een luchtfoto van begin dit jaar. © Cor de Kock

Vervuiling Spijk blijft in de grond omdat niemand anders de lading staalslakken wil hebben

De berg staalslakken in een weiland in Spijk moet goed ingepakt de grond in en daar de komende tientallen jaren blijven liggen. Dat is de enige optie, stelt de gemeente West Betuwe. Want geen enkele partij wil de 250.000 kubieke meter aan staalslakken overkopen. ,,Ze kunnen nergens naartoe. Dat is de belangrijkste overweging om ze níet af te voeren”, zegt wethouder Jacoline Hartman.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.