Volledig scherm
Een schildpad heeft een nest gemaakt op het voetbalveld van VV Asperen. © VV Asperen

Verrassing op de middenstip: schildpad legt eieren op het veld bij VV Asperen

Voetballers van VV Asperen kwamen deze week voor een verrassing te staan. In het midden van het tweede veld van de club zat een schildpad. Het dier had een nest gemaakt en er tien eieren in gelegd.

De voetbalclub plaatste de komst van de schildpad naar het voetbalveld op Facebook. De timing had wel wat beter gekund, merkten ze op. Het veld moet namelijk nog worden opgeknapt. Onderhoudswerkzaamheden staan binnenkort op de planning.

,,Aangezien het anderhalve maand duurt voordat de eieren uitkomen, heeft de dierenambulance het hele nest opgehaald’’, schrijft de club op Facebook. Het hele nest is door de ambulance naar een reptielenopvang gebracht.

Bijzonder

De Dierenambulance Vianen en Omstreken kwam na de melding van de voetbalclub naar Asperen toe. Medewerkers noemden het een memorabele uitruk. ,,Nu al één van de meest bijzondere ritjes van het jaar.’’

Op sociale media wordt vol ontroering gereageerd op het bericht. ,,Wat een bijzondere kraamkamer’’, zegt iemand. ,,Bijna op de middenstip’’, grapt een ander. En: ,,Schattig.’’

Volledig scherm
De dierenambulance kwam het nest ophalen. © VV Asperen