Volledig scherm
Kozakken Boys veilde een heleboel items, waaronder een gesigneerd shirt van Ajax-ster Frenkie de Jong. © Kozakken Boys

Veiling Kozakken Boys levert 60.000 euro op

Kozakken Boys heeft 60.000 euro binnengehaald met de veiling van 250 bijzondere items, waaronder een gesigneerd shirt van Ajax-ster Frenkie de Jong.

,,Van een bierpakket en wijnpakket tot een voetbalreis naar Barcelona’’, aldus voorzitter Henk de Goeij. ,,Veel mensen en bedrijven hebben items belangeloos beschikbaar gesteld’’, jubelt hij. Zo gaf zwembad De Lockhorst uit Sliedrecht ‘een compleet A-diploma’ weg en waren er ook kappers en schoonheidsspecialisten uit de regio die een knipbeurt of behandeling lieten veilen. Kozakken Boys zelf stelde ook het één en ander beschikbaar, afgezien van een gesigneerd clubshirt kon er ook geboden worden op een autowasbeurt. De Goeij gaat die wasbeurt zelf uitvoeren.

,,En mensen hebben echt gul geboden’’, aldus de Goeij na de veiling. ,,De 60.000 euro is een fantastisch resultaat voor deze eerste veiling en de loterijen.’’

De opbrengst gaat niet alleen naar Kozakken Boys zelf. De Werkendamse club wil van de kantine een volwaardig ‘supportershome’ maken. Een deel van het geld gaat naar Kika, dat onderzoek doet naar het bestrijden van kanker bij kinderen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Werkendam en omstreken? Schrijf je hier in!