Doe-middagen voor achtstegroepers gaan vaak nog wel door, zoals hier op het Gymnasium Camphusianum in Gorinchem. ,,Als je door de school loopt, weet je pas écht hoe het daar voelt."
Volledig scherm
PREMIUM
Doe-middagen voor achtstegroepers gaan vaak nog wel door, zoals hier op het Gymnasium Camphusianum in Gorinchem. ,,Als je door de school loopt, weet je pas écht hoe het daar voelt." © Ricardo Smit

Van brugklas-app tot lesjesfestival: zo kies je in coronatijd een middelbare school

Hoe kies je een nieuwe school uit middenin een pandemie? Veel middelbare scholen in de regio verzinnen creatieve oplossingen om leerlingen welkom te heten, van een speciale brugklas-app tot een lesjesfestival. Maar hoe breng je de sfeer online over? ,,Een school moet aanvoelen als een warme jas, en dat gaat nu lastiger.”

  1. Arjan en Anja trouwen tijdens de Feyenoordfinale: ‘Als we winnen, zal Arjan onze trouwdatum nooit vergeten’

    Arjan en Anja trouwen tijdens de Feyenoord­fi­na­le: ‘Als we winnen, zal Arjan onze trouwdatum nooit vergeten’

    De nachtmerrie van de vriendenkring van Arjan en Anja is uitgekomen: tijdens de Conference League finale op 25 mei, gaat het Gorinchemse paar trouwen. Hij is Feyenoorder, net als veel gasten. Maar op de bruiloft zullen zij de wedstrijd op hun telefoons moeten kijken. ,,Ik heb al twee jaar de outfit in mijn kast hangen en ga hem daar niet nog langer houden’’, zegt Anja.