Volledig scherm
Een politieagent neemt een blaastest af. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Twee automobilisten aangehouden die met drank op achter stuur kropen

Een automobilist is vannacht in Giessenburg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het was de tweede keer binnen vijf jaar tijd dat deze man met teveel drank op achter het stuur is gekropen, zo meldt politieagent Gerco Gijsbers.

De bestuurder reed slingerend door Giessenburg. De agenten hielden de man vervolgens staande en namen een blaastest bij hem af. Daaruit bleek dat de automobilist teveel had gedronken.

Op het politiebureau mocht de man opnieuw blazen en toen verscheen er 505 ug/l op het schermpje van de blaastest. ,,Bijna zijn rijbewijs dus kwijt’’, laat Gijsbers daarover weten. De bestuurder mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

Hardinxveld

Ook op de A15 bij Hardinxveld-Giessendam vertoonde een automobilist zeer slingerend rijgedrag. Ook deze bestuurder had teveel gedronken: 405 ug/l. Deze verdachte krijgt een mogelijke boete van 425 euro.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Giessenburg en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Kom op Gorcumers, praat mee over weer een echt stadsfeest
    PREMIUM
    COLUMN

    Kom op Gorcumers, praat mee over weer een echt stadsfeest

    ‘Zorg dat je er tijdig bent, anders loop je kans er niet meer in te komen’, aldus de oproep van Marco Uijterlinde, organisator van de Zomerfeesten op de Varkenmarkt. Een terechte oproep. Maar het raakt precies het pijnpunt van de zomerfeesten zoals die nu worden georganiseerd. De gezelligheid in de héle binnenstad ontbreekt in de ruimte tussen de optredens die zich beperken tot twee enclaves die verder hermetisch zijn afgesloten zodra het ‘vol’ is.