Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Tonnen naar ambtenarenkorps in Molenlanden

De gemeente Molenlanden verwacht de komende jaren 2 miljoen euro kwijt te zijn om de ambtelijke organisatie op orde te brengen.

Het geld wordt door de gemeenteraad in delen beschikbaar gesteld. Voor dit én komend jaar gaat het om 6 ton. Dan volgt op verzoek van de gemeenteraad een evaluatie, waarbij wordt besloten welk bedrag voor het jaar daarop wordt vrijgemaakt.

Molenlanden ontstond op 1 januari dit jaar door het samengaan van Molenwaard en Giessenlanden. Fusiegemeenten krijgen financiële steun vanuit de landelijke overheid, om bijvoorbeeld regelingen en beleidsverschillen gelijk te trekken. Dat budget bleek onlangs echter niet toereikend. ,,Geen enkele gemeente is klaar op de fusiedatum'', aldus wethouder Bram Visser (VVD). ,,De komende jaren varen we nog deels in de mist. We hebben daarom 'lampen' nodig. Hiermee brengen we een goede basis aan om de komende jaren ons werk te doen.''

Eerder werd al bekend dat de nieuwe gemeente de komende jaren moet bezuinigen. In 2022 zou er zonder maatregelen namelijk een tekort op de begroting dreigen van 2,9 miljoen euro.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Molenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!