Onderzoekers van Lysias Advies geven tijdens het inloopspreekuur uitleg over hun onderzoek naar de toekomst van het Arsenaal in Woudrichem. Het Visserijmuseum is afhankelijk van de inkomsten uit de verhuur van de benedenverdieping, die nu leeg staat.
Volledig scherm
Onderzoekers van Lysias Advies geven tijdens het inloopspreekuur uitleg over hun onderzoek naar de toekomst van het Arsenaal in Woudrichem. Het Visserijmuseum is afhankelijk van de inkomsten uit de verhuur van de benedenverdieping, die nu leeg staat. © Ricardo Smit

Toekomst Visserijmuseum hangt af van nieuwe bestemming benedenverdieping Arsenaal

Het Visserijmuseum in Woudrichem bestaat volgend jaar vijftig jaar. Dat jubileum gaat het museum wel halen. Maar als er geen nieuwe inkomsten komen, is de toekomst onzeker.

 1. College Gorinchem: ‘Noodfonds energiekosten voor verenigingen vraagt om maatwerk’
  PREMIUM

  College Gorinchem: ‘Noodfonds energiekos­ten voor verenigin­gen vraagt om maat­werk’

  Er moet een energienoodfonds komen voor buurthuizen, culturele- en sociale voorzieningen in Gorinchem. Dat wil althans een deel van de gemeenteraad daar. Burgemeester en wethouders zijn terughoudend. Ze willen clubs en verenigingen wel helpen, maar kiezen liever voor maatwerk dan meteen een grote pot met geld. De komende maanden moet er duidelijkheid komen over hoe de gemeente gaat helpen.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”