Teus Hoogenhuijzen bij zijn eigenhandig vervaardigde maquette van de voormalige WO II radarpost 'Gorilla' in zijn mini-museum met militaire verzameling op zolder in Asperen.
Volledig scherm
PREMIUM
Teus Hoogenhuijzen bij zijn eigenhandig vervaardigde maquette van de voormalige WO II radarpost 'Gorilla' in zijn mini-museum met militaire verzameling op zolder in Asperen. © Cor de Kock

Teus was al op jonge leeftijd gefascineerd door militaire objecten: ‘Het was altijd oorlog thuis’

Struinen door de streekWekelijks struinen verslaggevers Levien Vermeer en Matthijs Daniëls door de geschiedenis van de streek. Recent spraken ze Teus Hoogenhuijzen uit Asperen. Hij verzamelt militaire objecten en maakte een maquette van de voormalige Duitse radarstelling in Schoonrewoerd, die vele geallieerde vliegtuigen wist te onderscheppen tijdens WO II.

De historische vereniging van Leerdam (HVL) presenteert op 1 mei het 19de deel in haar historische publicaties: ‘De bevrijding van Leerdam, en van Schoonrewoerd, Oosterwijk en Kedichem | Mei 1945’. Een fotoboek waarin onder meer de radarstelling in Schoonrewoerd met codenaam ‘Gorilla’ voorkomt.