Directeur Wim Langens in zijn school, het Fortes Lyceum in Gorinchem. Dinsdag beginnen de lessen weer. In 'coronastijl', dus alles is erop ingericht om 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Wim Langens in zijn school, het Fortes Lyceum in Gorinchem. Dinsdag beginnen de lessen weer. In 'coronastijl', dus alles is erop ingericht om 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen houden. © Cor de Kock

Terug naar school! Geen pauzes, gym in je gewone kleding en je kluisje is verboden terrein

De middelbare scholen gaan dinsdag weer open. Het Fortes Lyceum in Gorinchem is er klaar voor. Van de duizend leerlingen mogen er 250 tegelijk het gebouw in. Ze hebben drie lesuren, zonder pauzes en lopen allemaal in dezelfde richting. ‘Het lijkt wel de achttiende eeuw met al die regels. Best een beetje triest’, vindt directeur Wim Langens.

  1. 
AED Dalem dagen spoorloos, omdat goedwillende hulpverlener apparaat meenam

    AED Dalem dagen spoorloos, omdat goedwillen­de hulpverle­ner apparaat meenam

    Werkgroep HartveiligWonen Gorinchem is na een reanimatieoproep in Dalem de enige AED die in het dorp hangt uit het oog verloren. Een burgerhulpverlener nam het apparaat vrijdagavond mee naar huis toen bleek dat de opbergkast niet meer op slot ging. ,,Wij hadden tot maandagochtend geen idee waar dat apparaat was gebleven. Zelfs al sluit de kast niet, zet die AED terug’’, zegt Alexander Noppert, voorzitter van de werkgroep.