Het bezoek van Joris Linssen aan de kerstboom in Leerdam in 2018.
Volledig scherm
Het bezoek van Joris Linssen aan de kerstboom in Leerdam in 2018. © Cor de Kock

Televisieprogramma Joris’ Kerstboom komt opnieuw naar Leerdam

Het televisieprogramma Joris’ Kerstboom komt opnieuw naar Leerdam. Dat bevestigt de Leerdamse organisatie van het evenement.

In het televisieprogramma Joris’ Kerstboom (KRO NCRV) bezoekt presentator Joris Linssen - bekend van onder meer Hello Goodbye - kerstbomen in het hele land, waarin mensen speciale kerstwensen en -boodschappen kunnen hangen. ‘Joris’ Kerstboom is de plek om een bijzonder verhaal te delen, je liefde ten huwelijk te vragen, een reddende engel te bedanken, sorry te zeggen of een hechte vriendschap te vieren’, aldus de omroep.

De Leerdamse kerstboom is populair in de stad. Afgelopen jaar hing de boom in de binnenstad van Leerdam na één weekend al propvol ontroerende schrijfsels. Uiteindelijk werden er ongeveer 400 kerstballen opgehangen. De emoties lopen geregeld hoog op, rondom de boom. Initiatiefnemer Alex Beekmans zei vorig jaar: ,,Er vloeien heel wat tranen. Ik heb deze dagen standaard zakdoekjes in mijn jas zitten.’’

De speciale lichtjesboom staat al vijf jaar in Leerdam, het is nu de derde keer dat de naam van presentator Linssen aan de boom is verbonden. Wanneer de boom in Leerdam komt te staan en wanneer de eerste berichten erin kunnen worden gehangen, is nog niet bekend. Joris Linssen komt zelf op 20 december een bezoekje brengen aan zijn boom in de glasstad.

Joris Linssen in Leerdam in 2017.
Volledig scherm
Joris Linssen in Leerdam in 2017. © Cor de Kock

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Leerdam en omstreken? Schrijf je hier in!