Volledig scherm
De koeien in het Munnikenland krijgen extra eten. © Tanja de Bode

Te weinig voedsel voor koeien in het Munnikenland

De koeien in het Munnikenland bij Poederoijen hebben het moeilijk: er is maar weinig eten te vinden in het gebied. Natuurontwikkelorganisatie Free Nature grijpt in. 

Volgens Tanja de Bode van de stichting Free Nature kunnen de rode geuzen niet meer aan voedsel komen in het Munnikenland. Sinds deze week wordt er daarom bijgevoerd. Bijkomend voordeel voor de kalfjes: zij kunnen achter de hooibalen schuilen voor de wind. 

In het Munnikenland bij Slot Loevestein moeten de wilde dieren het in principe zelf rooien. Alleen als het écht nodig is, grijpt Free Nature in. De Bode omschreef dat eerder als ‘een soort tussenvorm tussen wild en boerderij in’. ,,Mijn gebieden (waaronder het Munnikenland, red.) zijn klein en daarom kan ik me veel bezig houden met de dieren. Ik zie ze allemaal in elk geval één keer per week.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Poederoijen en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Inwoners West Betuwe praten mee over regels nieuwe gemeente

    Inwoners West Betuwe praten mee over regels nieuwe gemeente

    Hoeveel stank en geluid mag een fruitteler veroorzaken? Wat moet wel of juist niet kunnen bij carbid schieten en vuurwerk afsteken? Tot hoe laat moet je naar het plaatselijke café kunnen? Het antwoord op die vraag kan in het voormalige Lingewaal heel anders zijn dan in Geldermalsen of Neerijnen. De drie gemeenten die sinds 1 januari de fusiegemeente West Betuwe vormen, hebben nog een eigen algemene plaatselijke verordening (APV).