Volledig scherm
De Gorcumse Groenmarkt op de bewuste avond. © Ricardo Smit

Taakstraffen na vechtpartij tijdens Zomerfeesten: ‘Duwen en trekken werd slaan’

Twee 24-jarige mannen zijn woensdagmiddag veroordeeld tot taakstraffen, voor hun aandeel in een grote vechtpartij tijdens de Zomerfeesten in Gorinchem.

Dordtenaar S.C. (24) en C.V. uit Sliedrecht waren op zaterdag 31 augustus - de slotdag van het evenement - naar eigen zeggen op zoek naar een verloren zonnebril, toen ze het op de bomvolle Groenmarkt aan de stok kregen met drie jongens. Die vertelden de politie later dat het zusje van één van hen zou zijn lastig gevallen en dat dát de aanleiding zou zijn geweest voor de vechtpartij die volgde. 

Camerabeelden

,,Dat is niet waar’’, zo claimden C. en V. echter in de Dordtse rechtbank. Daar werden beelden van camera’s op het plein aangehaald, waarop te zien was dat de twee meerdere keren uithaalden naar de slachtoffers. Eén van hen liep daarbij een scheur in de wang op, een ander letsel aan de neus en krassen in het gezicht. 

Quote

Duwen en trekken werd slaan. Ik weet niet precies waarom

C. V.

,,Duwen en trekken werd slaan. Ik weet niet precies waarom’’, aldus V. Uit de beelden bleek hij de agressor. Dat terwijl één van zijn handen in het gips zat. ,,Misschien kwam het omdat we gedronken hadden. Sinds die avond heb ik geen druppel alcohol meer aangeraakt.’’

C. en V. werden na het voorval opgepakt en zaten twee dagen vast. Allebei hebben ze een strafblad. V. zat op het moment van de vechtpartij nog in een proeftijd voor een drugsdelict, C. werd meermaals veroordeeld voor geweldsmisdrijven. De politierechter ging daarom mee in de eis van het OM van een ‘forse werkstraf’. 

Beide mannen moeten 150 uur werken en kregen - ‘als stok achter de deur’ - een voorwaardelijke celstraf van een maand opgelegd.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!