Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

‘Subsidiepot’ van twee ton nog nauwelijks aangebroken in Molenlanden

De gemeente Molenlanden heeft het eigen subsidiepotje voor bewonersinitiatieven nog nauwelijks aangebroken. Van de 2 ton die voor dit jaar opzij is gezet, is op dit moment nog 184.000 euro over, blijkt uit de antwoorden van het college van b en w op vragen van de ChristenUnie. ,,Maar deze regeling moet op gang komen. Het zou ons niet verbazen als het over een half jaar spannend is of er nog voldoende geld over is.''

Het geld is bedoeld voor inwoners die in de eigen omgeving iets willen realiseren. Voorbeelden zijn een speeltuin, wandelpad of bloembakken in de straat.

Tot nu toe is voor twee initiatieven geld uitgekeerd. Volgens het college lopen er nog drie aanvragen. ,,Daarnaast zijn er diverse initiatieven 'in wording'.”

De ChristenUnie vroeg zich eerder af of inwoners wel voldoende op de hoogte zijn van de mogelijkheid om subsidie aan te vragen. En of de informatievoorziening op peil is. Volgens het college is dat het geval. ,,De initiatievenpot verdient wel continu aandacht. We geloven er overigens wel in dat niet de beschikbaarheid van geld een initiatief moet aanwakkeren, maar een behoefte die leeft.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.