Volledig scherm
© ANP

Strengere maatregelen bij Beatrixziekenhuis: nog maximaal één begeleider mee met patiënt

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem heeft de maatregelen in verband met het coronavirus nog verder aangescherpt. Er mag nog maar één begeleider met de patiënt mee het gebouw in.

Op die manier wil het ziekenhuis de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk proberen tegen te gaan. Bezoekers van patiënten die in het Gorcumse ziekenhuis liggen zijn al langer niet meer welkom om die reden. Veel poliklinieken zijn ook gesloten.

Het ziekenhuis meldde dinsdag dat er helemaal geen begeleiders meer mee mochten het ziekenhuis in, maar zei vandaag dat die melding ‘fout’ is. ,,Uiteraard mag een begeleider alleen mee als hij of zij geen klachten heeft die op het coronavirus kunnen wijzen, zoals koorts of verkoudheid.’’

Ziekenhuisopnames

Het aantal mensen uit deze regio dat op dit moment in het ziekenhuis ligt vanwege het coronavirus is opgelopen naar 95. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM. Het gaat om 24 inwoners van Altena, 11 Gorcumers, 1 persoon uit Hardinxveld-Giessendam, 15 mensen uit Molenlanden, 20 bewoners van Vijfheerenlanden en 24 mensen uit West Betuwe.

Burgemeester Sjors Fröhlich van Vijfheerenlanden meldde gisteren dat tot zijn verdriet opnieuw vijf inwoners uit zijn gemeente aan de gevolgen van het virus zijn overleden. Inmiddels zijn 14 inwoners aan Covid-19 gestorven.

Volledig scherm
© RIVM/AD