Automobilisten worden op de veerstoep in Groot-Ammers door verkeersregelaars teruggestuurd omdat een van de twee veren donderdag tijdens de storm lek sloeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Automobilisten worden op de veerstoep in Groot-Ammers door verkeersregelaars teruggestuurd omdat een van de twee veren donderdag tijdens de storm lek sloeg. © Ricardo Smit

Storm Eunice komt er aan: kettingzagen liggen klaar en dieren kunnen schuilen op afgesloten Deeneplaat

Storm Eunice komt eraan en de boomverzorgers van de gemeente Gorinchem hebben de kettingzagen al klaarliggen. ,,Bij windkracht 10 gaan ook gezonde bomen omver.’’

 1. TERUGLEZEN | Thuisbezorgd stopt vanmiddag met bezorging, Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten
  Play
  video

  TERUGLEZEN | Thuisbe­zorgd stopt vanmiddag met bezorging, Rijkswater­staat waarschuwt automobi­lis­ten

  Maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl stopt vanaf 14.00 uur met het bezorgen van maaltijden in vrijwel het hele land vanwege de storm Eunice. In Maastricht en Heerlen zal nog wel worden bezorgd, omdat het daar code geel is. Mocht de storm daar ook oprukken, dan stoppen de bezorgers ook in die steden met hun werk. Tot 13.00 uur worden nog orders aangenomen, vertelt de woordvoerster. Dit liveblog is afgesloten. Volg hier ons nieuwste liveblog over de storm.
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?