De rolluiken zijn naar beneden bij juwelier Angelo in de Gorcumse binnenstad. De juwelier is op afspraak wel geopend.
Volledig scherm
De rolluiken zijn naar beneden bij juwelier Angelo in de Gorcumse binnenstad. De juwelier is op afspraak wel geopend. © Anja Broeken/AD

Steeds meer winkels in Gorcumse binnenstad sluiten de deuren

Steeds meer winkels in de Gorcumse binnenstad sluiten hun deuren. Anderen hebben hun openingstijden beperkt, waardoor ze bijvoorbeeld op maandag - marktdag in de stad - niet langer open zijn. Briefjes op de winkelruiten moeten duidelijkheid bieden. 

Bij heel wat zaken hangen inmiddels A4-tjes op de ramen om klanten op de hoogte te stellen. Onder meer bij juwelier Angelo op de hoek van de Gasthuisstraat en de Arkelstraat. Stelde de juwelier vorige week nog beperkte openingstijden in, nu is de zaak helemaal gesloten. ,,Helaas, ook wij sluiten onze deuren. Wel is het mogelijk om op afspraak uw reparatie of bestelling af te komen halen’’, luidt de boodschap achter het glas.

Het verhaal gaat verder onder de foto.

Steeds meer winkels in de Gorcumse binnenstad zijn gesloten, zoals Miss Etam.
Volledig scherm
Steeds meer winkels in de Gorcumse binnenstad zijn gesloten, zoals Miss Etam. © Anja Broeken/AD

Bij Miss Etam is vanuit het hoofdkantoor besloten om bij alle filialen de deur tijdelijk in het slot te gooien. ,,Het zijn uitzonderlijke tijden waarin wij met elkaar de verantwoordelijkheid dragen om onze samenleving te beschermen door de verspreiding van het coronavirus zo gecontroleerd mogelijk te laten verlopen. Daarom hebben we besloten al onze winkels tot nader order te sluiten’’, staat er te lezen op het A4-tje. 

Klanten krijgen verder de boodschap dat ze online kunnen blijven bestellen, maar ook dat ze goed voor zichzelf moeten zorgen en anderen om hen heen. Soortelijke berichten zijn te lezen bij meerdere modeketens, waaronder Only. Bij andere modezaken staan de rekken met kleding nog buiten.

Het verhaal gaat verder onder de foto.

De ANWB besloot eind vorige week om alle winkels voorlopig te sluiten, dus ook die in de Arkelstraat in Gorinchem.
Volledig scherm
De ANWB besloot eind vorige week om alle winkels voorlopig te sluiten, dus ook die in de Arkelstraat in Gorinchem. © Anja Broeken/AD

Ook bij de winkel van de ANWB zit de deur potdicht. Dat besluit viel medio vorige week. Een voorbijganger loopt vastberaden op de winkel af, ziet dat deze dicht is en draait onmiddellijk weer om.

Bij de Hema kunnen klanten gewoon terecht. Al krijgen zij de nodige waarschuwingen om afstand te houden. Niet alleen op de ruit staat uitleg, ook op de winkelvloer liggen waarschuwingen. Winkelpersoneel bij de kassa's zit achter plastic schermen.  Allemaal gemaakt door GCC, een lokaal Gorcums printbedrijf.

Lees meer over alle maatregelen in ons coronadossier