In plaats van drie halve dagen, werd binnen het proefproject vijf dagen per week intensief lesgegeven aan de Groenmarkt in Gorinchem. Totdat de uitbraak van Covid-19 een streep door het klassikaal lesgeven zette.
Volledig scherm
In plaats van drie halve dagen, werd binnen het proefproject vijf dagen per week intensief lesgegeven aan de Groenmarkt in Gorinchem. Totdat de uitbraak van Covid-19 een streep door het klassikaal lesgeven zette. © Cor de Kock

Statushouders krijgen weer vaart op de Taalsnelweg dankzij extra geld van ministerie

Een groep statushouders uit Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden ging in de hoogste versnelling van start met het leren van de Nederlandse taal en de zoektocht naar een baan. Maar het coronavirus haalde de vaart uit het proefproject Taalsnelweg naar Werk. Tot opluchting van de betrokken gemeenten geeft het Rijk extra geld en tijd om de pilot tot een goed eind te brengen. 

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”