Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Wilbert Bijzitter

‘Sportformateur’ helpt Vijfheerenlanden bij nieuw sportbeleid

De gemeente Vijfheerenlanden krijgt het komende halfjaar hulp van een ‘sportformateur’. Samen met onder meer scholen, verenigingen en ouderenorganisaties wordt er in maart een Sportakkoord gesloten.

Vijfheerenlanden is één van de 160 gemeenten in Nederland die een eigen akkoord krijgen, op initiatief van minister Bruno Bruins van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Volgens de minister geeft een Sportakkoord organisaties de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan over het belang van sporten en bewegen.

Herindeling

Het ministerie stelt voor de gemeenten ook een Sportformateur beschikbaar. In Vijfheerenlanden is dat Bas van der Heijden, die eerder als adviseur aan sportbonden en het NOC*NSF verbonden was. ,,Ik kijk ernaar uit om met alle betrokkenen aan de slag te gaan”, zegt Van der Heijden. ,,Zeker omdat het zo'n jonge gemeente is: na de herindeling is er nog geen nieuw beleid omtrent sporten en bewegen ontwikkeld. Dit staat op de planning voor 2020 en dat geeft ons de mogelijkheid met een open blik naar dit thema te kijken.” Een unieke mogelijkheid om het beleid en de sportakkoorden op elkaar aan te laten sluiten, zegt hij.

Dinsdagavond vindt een informatie- en inspiratiebijeenkomst over het Sportakkoord plaats bij HSSC'61 in Hei- en Boeicop. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Vijfheerenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!