Volledig scherm
Delen van de Wervenkampweg zijn smaller. © Jens Verhagen

SGP vindt Wervenkampweg in Bleskensgraaf na aanpassing gevaarlijk voor automobilist

Op de Wervenkampweg bij Bleskensgraaf ontstaan geregeld gevaarlijke verkeerssituaties. Dat stelt de SGP in de gemeente Molenlanden. Onlangs ging de verbinding tussen het dorp en de N214 nog op de schop.

Daarbij zijn onder meer de fietspaden aan weerszijden verbreed naar 2,5 meter. ,,Maar nu de fietspaden breder zijn, lijkt de rijweg voor motorvoertuigen juist smaller te zijn geworden’’, aldus de SGP.

Vooral op het meest noordelijke deel, tussen een plaatselijk transportbedrijf en de aansluiting met de Hofwegen, is dat het geval. Van het getal ‘60’ dat als wegmarkering is aangebracht om de maximumsnelheid aan te geven, is met het smaller worden van de rijbaan zelfs een stuk van de ‘nul’ weggevallen. 

Bijna-aanrijdingen

,,De doorgang is er zo smal dat er al enkele (bijna) aanrijdingen zijn geweest’’, stelt de SGP in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De partij wil weten wat het college gaat doen om het ‘knelpunt’ op te lossen. ,,Als SGP vinden we het belangrijk dat er voor fietsers voldoende wegen zijn. Dat mag alleen niet ten koste gaan van de verkeersveiligheid van overige weggebruikers.’’

De Wervenkampweg ging eind vorig jaar op de schop in opdracht van de provincie Zuid-Holland. Met de bredere fietspaden moet de bushalte aan de N214 beter te bereiken zijn.

Op de kruising van de Wervenkampweg met de Kweldamweg is ‘vleermuisvriendelijke verlichting’ geplaatst. Die zorgt voor minder lichtvervuiling. Vleermuizen zijn gevoelig voor licht en kunnen door reguliere straatlantaarns verblind raken.