Volledig scherm
Teun Sebregts (links) in actie voor UNA tegen EVV. © Frank Laracker Orange Pictures

Sebregts zoekt bij Achilles Veen vastigheid als middenvelder

SportZaterdag-hoofdklasser Achilles Veen begint vanavond aan de voorbereiding op het voetbalseizoen 2019-2020. De nieuwe trainer John Karelse - hij krijgt assistentie van voormalig hoofdtrainer Johan van Bijsterveld - heeft de beschikking over een zeer ruime selectie.

In alle linies zijn de posities meer dan dubbel bezet. De groep kreeg vooral een flinke kwaliteitsimpuls vanuit de derde divisie (zondag), van spelers van OJC Rosmalen, UNA en Dongen. Teun Sebregts komt van UNA over naar Veen. Hij legde zijn basis bij PSV (een korte periode), vier jaar FC Eindhoven en later FC Den Bosch. Toen hij in Den Bosch bij de selectie van het eerste elftal kwam, waren de huidige Veen-spelers Maarten Boddaert en Theo Martens zijn ploegmakkers. Ook de bij Achilles Veen vertrokken Ilias Zaimi was zijn teamgenoot.

,,Hij was in de eredivisie bij de JO19 altijd de beste van het veld’’, zegt Sebregts. ,,Ik was later als senior bij FC Den Bosch nooit basisspeler en ben er uiteindelijk vertrokken. Ik ben door bemiddeling van Jan van Grinsven bij UNA terechtgekomen. Daar heb ik vijf jaar gespeeld.’’

Sebregts speelde bij UNA drie jaar onder trainer Mark Schenning, waarvan één seizoen in de tweede divisie, samen met onder anderen Achilles Veen-reservedoelman Jorn Wagener. Achilles Veen-aanvoerder Thijs van den Berg is zijn zwager. ,,Omdat ik ook Sen Aerts goed ken, kom ik er niet als volledig onbekende binnen. Ik ken de ploeg al vrij goed omdat ik ze al een keer of zes heb zien spelen.’’

Multifunctioneel

Sebregts begon zijn voetballoopbaan in zijn geboortedorp bij Oirschot Vooruit en woont de laatste jaren in Oisterwijk. Sebregts was dus jarenlang vaste waarde bij UNA, maar zat vorig seizoen niet lekker in zijn vel. ,,Ik was volgens de trainer multifunctioneel inzetbaar, maar ik vond het niets. Ik ben middenvelder en stond vaker als back of op een andere positie geposteerd. Ik ben 24 jaar en zoek vastigheid als diepgaande middenvelder. Ik heb goede gesprekken gehad met Johan van Bijsterveld. Fijn dat hij assistent-trainer wordt.’’

Selectie Achilles Veen 2019-2020

Doel: Jamil Kools, Jorn Wagener, Ferdi Kwetters en Niels Duister.
Verdediging: Maarten Boddaert, Thijs van den Berg, Rico Geeroms, Sezer Sülün, Berry Sonnenschein, Sem van der Pijl, Rubén Alonso Taboada, Bas van Loon, Vincent van Hoof (OJC Rosmalen).
Middenveld: Melle Mandemakers, Theo Martens, Roel de Kruijk, Ayden Kuijpers, Toby Tan, Teun Sebregts (UNA).
Aanval: Soufiane Allach, Thomas de Man, Sen Aerts, Niek Wilborts, Rémon Koenen (Dongen), Diëgo Meerveld, Kevin van Kempen (beiden OJC Rosmalen), Wesley Hereijgers (Kozakken Boys).
Vertrokken: Kees Schellekens (Raamsdonk), Flavio Andjole, Freek Langermans, Brian Peters (stopt), Jonathan Yuya (Almkerk) en Ilias Zaimi.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Veen en omstreken? Schrijf je hier in!