Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Schop kan in de grond voor nieuwe wijk Langerak-Zuid

Ten zuiden van Langerak komen 39 nieuwe woningen. De gemeente Molenlanden ondertekende deze week een overeenkomst met aannemer J. van Daalen, zodat kan worden begonnen met de aanleg van de nieuwbouwwijk.

,,Wij zijn heel blij dat we kunnen beginnen met de bouw”, aldus wethouder Arco Bikker (Doe Mee! Molenlanden). Verwacht wordt dat er in december met de eerste voorbereidende werkzaamheden kunnen aanvangen. ,,De behoefte aan woningen is groot en daarom is het mooi dat dit project na jaren van voorbereiding van start gaat'', voegt wethouder Bikker toe.

De nieuwe wijk wordt in twee fases gebouwd. In de eerste komen 24 nieuwe woningen. Volgens de gemeente gaat het om een mix van twee-onder-eenkappers, rijtjeshuizen, hoekwoningen en seniorenwoningen. Ook komen er twee vrijstaande woningen.

De bouwplannen liepen eerder vertraging op door bezwaren van een buur, die de bouw van woningen ten zuiden van de Tiendweg niet zag zitten en naar de Raad van State stapte. Deze zomer werd duidelijk dat de indiener dat beroep had ingetrokken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Langerak en omstreken? Schrijf je hier in!