Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Scholen roepen ouders op om kinderen niet met de auto te brengen

Basisscholen in de regio roepen ouders op om volgende week hun kinderen niet met de auto naar school te brengen, maar lopend of met de fiets.

Veel scholen, waaronder die in Hardinxveld-Giessendam en Vijfheerenlanden, doen van maandag 16 tot en met vrijdag 20 september mee aan de zogenoemde Schoolbrengweek. Doel is kinderen en hun ouders bekend te maken met het belang van verkeersveiligheid en met de manieren om daar zelf een steentje aan bij te dragen.

Een van die manieren is om kinderen lopend of met de fiets naar school te brengen. Een weekje de auto laten staan heeft onder meer tot gevolg dat de verkeersdruk rond de schoolpleinen flink wordt verminderd. Bovendien is lopen of fietsen gezond, volgens de Hardinxveldse verkeerswethouder Theo Boerman. Ook de verkeersvaardigheid van de kinderen neemt toe en het is beter voor het milieu.

In Hardinxveld-Giessendam geeft elke school een eigen invulling aan de week. Sommige scholen delen stickers uit en hangen posters op, andere scholen praten in de les over verkeersveiligheid.

Om zeker te weten dat iedereen meedoet, hebben ouders online een formulier in moeten vullen, waarin zij beloven de auto volgende week te laten staan. De hoop is dat ze dat na de actieweek vaker gaan doen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hardinxveld-Giessendam en omstreken? Schrijf je hier in!