Burgemeester Reinie Melissant, burgemeester Wouter Kolff (tevens voorzitter Drechtsteden) en Marcel Fränzel (burgemeester Altena, midden) gaven vorig jaar mei gezamenlijk het startsein voor Maritime Industry 2019.
Volledig scherm
Burgemeester Reinie Melissant, burgemeester Wouter Kolff (tevens voorzitter Drechtsteden) en Marcel Fränzel (burgemeester Altena, midden) gaven vorig jaar mei gezamenlijk het startsein voor Maritime Industry 2019. © Ruud Aantjes

Scheepvaartvakbeurs in Evenementenhal Gorinchem verplaatst naar oktober

Maritime Industry, de vakbeurs voor de maritieme sector in de Evenementenhal Gorinchem, is verplaatst naar medio oktober. De beurs stond gepland van 12 tot en met 14 mei.

Beursorganisator en eigenaar van de Evenementenhal Gorinchem hield er al rekening mee dat er extra coronamaatregelen zouden komen die een streep konden zetten door evenementen die na april werden gehouden. 

In kaart

,,We waren al geruime tijd bezig om de mogelijkheden voor het verplaatsen van Maritime Industry in kaart te brengen’’, meldt Bianca van Grinsven namens Easyfairs. De zestiende editie staat nu gepland voor 13 tot en met 15 oktober. 

,,Deze nieuwe datum is zorgvuldig bepaald in goed overleg met exposanten en partners. Bovendien valt de maritieme sector in de lijst met cruciale beroepsgroepen en vitale processen van de Rijksoverheid. Daarom moeten we met hen extra voorzichtig zijn en beschermen waar dat kan’’, aldus Van Grinsven.