Het Roel Wigman-bankje.
Volledig scherm
Het Roel Wigman-bankje. © Hannie Visser-kieboom

Roel Wigman dankt eigen bankje aan passie voor de natuur

Roel Wigman, drijvende kracht achter het burgerinitiatief Natuurinclusief Altena, werd woensdagmiddag verrast met een bankje in het parkje Vlietstraat langs de Bijtelskil. In de afgelopen tijd is langs het parkje een natuurvriendelijke oever aangelegd, met de plaatsing van twee bankjes is nu het werk afgerond.

Natuurinclusief Altena begon enkele jaren geleden, toen Sleeuwijk te kampen had met muggenoverlast. Door het plaatsen van een zwaluwtil worden de muggen op een natuurlijk manier bestreden. Inmiddels heeft Sleeuwijk ook een broedkamer voor vleermuizen bij de Ontmoetingskerk en zijn in het hele dorp nestkasten geplaatst.

Op één van de twee bankjes in het park is een bordje geplaatst als bedankje aan Roel Wigman. ,,Dankzij zijn passie en bevlogenheid is dit stukje natuur tot stand gekomen”, leest burgemeester Egbert Lichtenberg voor bij de onthulling van het bankje samen met Roel.

Uitgenodigd

Veel bewoners rondom het parkje waren daarbij aanwezig, ook zijn medebewoners van het begeleid wonen in de Es uitgenodigd voor de onthulling. ,,Als ik nu mijn hondje uitlaat, kan ik even lekker op het bankje zitten”, vertelt een van de buurtbewoners, die blij is met het bankje.

Het burgerinitiatief Natuurinclusief Altena is inmiddels als werkgroep aangesloten bij natuurbeschermingsvereniging Altenatuur. Roel Wigman is toegetreden tot het bestuur van Altenatuur.