Volledig scherm
Rivas mag met ingang van volgend jaar geen jeugdgezondheidszorg meer aanbieden in de regio Zuid-Holland Zuid. © ANP/Ilvy Njiokiktjien

Rivas uitgesloten van jeugdgezondheidszorg in regio Zuid-Holland Zuid

Rivas Zorggroep verzorgt met ingang van volgend jaar niet langer de jeugdgezondheidszorg in de regio Zuid-Holland Zuid. De zorgorganisatie is na een kort geding door de rechter in Rotterdam uitgesloten van inschrijving.

Rivas stapte zelf naar de rechter nadat de Dienst Gezondheid & Jeugd de inschrijving van de zorgaanbieder ter zijde schoof. Volgens de dienst voldeed deze niet aan de eisen die werden gesteld aan de inschrijving voor de aanbesteding. 

Bij het intekenen voor de jeugdgezondheidszorg die vanaf 2020 wordt aangeboden, heeft Rivas al rekening gehouden met een stijging van kosten in de komende jaren. Daarbij heeft de organisatie kosten als loonstijging en huurverhoging doorgerekend in haar aanbod.

De  Dienst Gezondheid & Jeugd ziet dit als een voorbehoud dat Rivas niet had mogen maken. De rechter was het met de dienst eens. Wat het verlies van dit zorgaanbod met ingang van volgend jaar voor cliënten en personeel van Rivas betekent, is nog niet duidelijk. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.