De Merwedebrug bij Gorinchem wordt bij de verbreding van de A27 vervangen door een compleet nieuwe brug én er komt een tweede brug naast te liggen.
Volledig scherm
De Merwedebrug bij Gorinchem wordt bij de verbreding van de A27 vervangen door een compleet nieuwe brug én er komt een tweede brug naast te liggen. © ANP

Rijkswaterstaat laat omwonenden straks meekijken bij verbreding van de A27

Bewoners van regiogemeenten langs de A27 kunnen straks tijdens de verbreding van de snelweg meekijken met de werkzaamheden. Via een interactieve website laat Rijkswaterstaat zien wat er om de hoek gebeurt. ,,We kunnen omwonenden en andere belanghebbenden via deze website snel actuele informatie geven’’, zegt omgevingsmanager Erna Ceelen.

  1. Kunstmanifestatie Symposion pas in 2024 of 2025, bestuur onderzoekt of het gaat lukken

    Kunstmani­fes­ta­tie Symposion pas in 2024 of 2025, bestuur onderzoekt of het gaat lukken

    Kunstliefhebbers die in de buitenlucht willen wandelen en kunst willen bekijken, moeten het in Gorinchem voorlopig doen met de ruim 120 objecten die al in de stad verspreid staan, liggen en hangen. De grote kunstmanifestatie Symposion krijg pas in 2024 of 2025 een vervolg. Het stichtingsbestuur onderzoekt momenteel of het kans ziet om op die termijn een nieuwe grootschalige expositie op te zetten.