Volledig scherm
© Milan Rinck

Qbuzz belooft beterschap: MerwedeLingelijn toegankelijker maken voor minder valide reizigers

De MerwedeLingelijn moet toegankelijker worden voor minder validen. Vervoerder Qbuzz kijkt samen met de provincies Zuid-Holland en Utrecht naar de mogelijkheden.

Dat heeft Qbuzz gezegd in een presentatie over het openbaar vervoer bij de gemeente Vijfheerenlanden. Sinds Qbuzz het vervoer op de MerwedeLingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen overnam van Arriva, zijn er minder stewards op de trein aanwezig. Wie assistentie nodig heeft, moet zich daar van tevoren voor aanmelden. Volgens de vervoerder zijn daar meerdere klachten over binnen gekomen.

Verder zijn er volgens Qbuzz ‘weinig opstartproblemen’ geweest met de treinverbinding. Terwijl daar vooraf wel wat onzekerheid over bestond, zo bekent de vervoerder. Qbuzz had voor het de MerwedeLingelijn overnam geen ervaring met treinvervoer. ,,Rituitval en punctualiteit zijn binnen de norm.’’

De treinen op de lijn krijgen volgend jaar een opknapbeurt, liet Qbuzz eerder al weten. Op het traject belooft de vervoerder meer comfort: zo komt er een goede WiFi-verbinding en krijgt de trein ook usb-poorten. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.