Volledig scherm
Een drugsvondst in het Brabantse Alphen. Foto uit archief. © ANP

Provincie Noord-Brabant vergoedt half miljoen aan grondeigenaren na drugsdump

De provincie Noord-Brabant blijft grondeigenaren voorlopig compenseren als ze de dupe worden van gedumpt drugsafval. Daarvoor is de komende tijd nog bijna een half miljoen euro beschikbaar.

Dat antwoordt de provincie op vragen uit de Brabantse politiek. Van 2015 tot en met 2017 werd er op basis van een landelijke regeling subsidie toegekend aan grondeigenaren die werden geconfronteerd met de dump van drugsafval.

De helft van de opruimkosten kon worden vergoed. Aan de regeling is een eind gekomen, maar Noord-Brabant zegt dat het restant uit het fonds nog beschikbaar is en voldoende moet zijn tot er nieuwe afspraken zijn gemaakt.

Het illegaal storten van afval uit de productie van synthetische drugs is vooral in Brabant een groot probleem. Ongeveer de helft van de gevallen is in Brabant.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Inwoners West Betuwe praten mee over regels nieuwe gemeente

    Inwoners West Betuwe praten mee over regels nieuwe gemeente

    Hoeveel stank en geluid mag een fruitteler veroorzaken? Wat moet wel of juist niet kunnen bij carbid schieten en vuurwerk afsteken? Tot hoe laat moet je naar het plaatselijke café kunnen? Het antwoord op die vraag kan in het voormalige Lingewaal heel anders zijn dan in Geldermalsen of Neerijnen. De drie gemeenten die sinds 1 januari de fusiegemeente West Betuwe vormen, hebben nog een eigen algemene plaatselijke verordening (APV).