Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Margarita © Royal Leerdam Crystal

Prinses Margarita ontwerpt nieuw Oranjevaasje

Voor het eerst is een exemplaar van de Leerdamse Oranjevaasjes gemaakt door een lid van de koninklijke familie. Voor het thema ‘75 jaar vrijheid’ liet prinses Margarita de Bourbon de Parme zich inspireren door vogels en water.

Oranjevaasjes zijn een traditie van Royal Leerdam Crystal. Sinds 1927 wordt bij ‘belangrijke gebeurtenissen van landsbelang’ of bijzondere aangelegenheden in de koninklijke familie zo’n vaasje ontworpen. Het verzamelobject, handgevormd en mondgeblazen in de eeuwenoude kristalfabriek, komt altijd in een gelimiteerde oplage.

  1. Kom op Gorcumers, praat mee over weer een echt stadsfeest
    PREMIUM
    COLUMN

    Kom op Gorcumers, praat mee over weer een echt stadsfeest

    ‘Zorg dat je er tijdig bent, anders loop je kans er niet meer in te komen’, aldus de oproep van Marco Uijterlinde, organisator van de Zomerfeesten op de Varkenmarkt. Een terechte oproep. Maar het raakt precies het pijnpunt van de zomerfeesten zoals die nu worden georganiseerd. De gezelligheid in de héle binnenstad ontbreekt in de ruimte tussen de optredens die zich beperken tot twee enclaves die verder hermetisch zijn afgesloten zodra het ‘vol’ is.