Geen overtochten met pontje Steur dit seizoen.
Volledig scherm
Geen overtochten met pontje Steur dit seizoen. © Cor de Kock

Pontje Steur vaart helemaal niet meer dit seizoen

Door de maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus is Pontje Steur het hele seizoen uit de vaart. Dat heeft de gemeente Altena bekend gemaakt.  

De maatregelen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) om de coronacrisis in te dammen, waaronder het houden van de anderhalve meter afstand, kan op het pontje niet worden nagekomen. De gezondheid van de vrijwillige pontschippers en de bezoekers komt anders in gevaar. 

Pontje Steur vaart normaal gesproken van april tot september in de Biesbosch tussen Draepkilweg en ’t Kooike en brengt fietsers en voetgangers naar de overkant van het Steurgat. De vrijwillige pontschippers geven dan informatie over de Biesbosch en alles wat er in de nabije omgeving te zien en te doen is. Wandelaars en fietsers kunnen ook luisteren naar de verhalen van de schippers.

Te optimistisch

Het pontje werd vanwege de coronacrisis al sinds het begin van het seizoen uit de vaart gehouden, maar eind april liet de gemeente hoopvol weten dat het bootje vanaf 1 juni zou gaan varen. Dat was, naar nu blijkt, een te positieve verwachting geweest. Altena heeft nu besloten de pont voor dit seizoen helemaal uit de vaart te houden. Ze hoopt dat er volgend jaar weer wel kan worden gevaren.