Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Politie trekt man van scooter bij aanhouding

Een scooterrijder zonder rijbewijs is woensdag door de mand gevallen in Leerdam. Na zijn aanhouding bleek al snel dat de man meer op zijn kerfstok had staan dan alleen rijden zonder een rijbewijs. 

Agenten zagen de scooter rijden in Leerdam-West. De scooter en bestuurder vielen op omdat de kentekenplaten ontbraken, schrijft wijkagent Mark den Hartog. 

Al snel bleek dat de man geen zin had om gecontroleerd te worden, hij koos namelijk het hazenpad. ,,Nadat hij de Zuidwal opreed zagen we de kans om hem daar in te sluiten. Bij een laatste vluchtpoging kon hij van zijn scooter worden afgetrokken’’, vervolgt Den Hartog. 

Onder invloed

Na zijn aanhouding werd direct duidelijk waarom de man niet gecontroleerd wilde worden: de bestuurder had geen rijbewijs, geen verzekering en was vermoedelijk onder invloed van alcohol, THC (een van de werkzame stoffen in cannabis) en amfetamine. Door een arts is bloed afgenomen om duidelijkheid te krijgen. 

Tegen de bestuurder zijn in ieder geval voor verschillende feiten al een proces-verbaal opgemaakt. Ook is zijn scooter in beslag genomen.