Robert-Jan Hartman werd bijgeschreven op de gedenksteen bij het hoofdbureau in Rotterdam.
Volledig scherm
Robert-Jan Hartman werd bijgeschreven op de gedenksteen bij het hoofdbureau in Rotterdam. © Politie Lek en Merwede

Politie herdenkt omgekomen collega Robert-Jan Hartman

De politie heeft zaterdag collega Robert-Jan Hartman herdacht door zijn naam bij te schrijven in de gedenksteen bij het hoofdbureau in Rotterdam. De Leerdammer kwam in 2014 om het leven na een ongeluk tijdens een teamuitje op een tokkelbaan in Hank.

De inscriptie op de gedenksteen werd onthuld in het bijzijn van zijn vrouw, familie, vrienden, oud-ploeggenoten en leden van de ondernemingsraad van de politie Rotterdam. De vader van Hartman en zijn dochter onthulden de steen.

Kabelbreuk

Hartman ging op 20 november 2014 tijdens een dagje teambuilding met collega’s op een tokkelbaan naar beneden, maar de kabel knapte. Hij kwam onder de zware kabel in het water terecht en kon pas enkele minuten later op het droge worden gehaald. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Zes dagen later overleed de Leerdammer aan zijn verwondingen.

De 42-jarige Hartman werkte als agent in Gorinchem. ,,De eenheid is hierdoor geschokt. Wat teambuilding moest zijn, is op de meest tragische manier geëindigd’’, zei een woordvoerder na zijn overlijden. Ook Leerdam was in shock. Hartman stond daar bekend als enthousiast vrijwilliger.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Leerdam en omstreken? Schrijf je hier in!