Beelden van de mannen die de auto's meenamen werden gedeeld in Bureau Hengeveld.
Volledig scherm
Beelden van de mannen die de auto's meenamen werden gedeeld in Bureau Hengeveld. © Politie Midden-Nederland

Politie deelt foto’s van autodieven die vier auto’s meenamen bij garagebedrijf in Leerdam

De politie heeft foto’s gedeeld van meerdere mannen die afgelopen zomer bij een garagebedrijf in Leerdam vier auto's hebben gestolen. De wagens werden allemaal in de buurt teruggevonden. De politie denkt daarom dat de dieven uit de omgeving komen. 

Bewakingsbeelden van het garagebedrijf Kuiper in Leerdam waar de vier auto's werden gestolen, werden dit weekend getoond bij het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. De auto’s werden allemaal tussen zondagavond 9 juni en dinsdagnacht 11 juni gestolen. De eigenaar van de garage ontdekte de diefstal, toen de politie hem belde omdat één auto was gecrasht op de Provincialeweg in Culemborg. 

Op bewakingsbeelden is te zien hoe meerdere mannen het terrein van het bedrijf opkomen en vervolgens in de auto's wegrijden. Bij Bureau Hengeveld werden ook beelden getoond van bestuurders van de auto's die tanken bij het Esso tankstation aan de A2 bij Beesd. 

190 kilometer per uur

Op 18 juni was de politie de dieven al op het spoor: toen werd een gestolen Mini Cooper rijdend op de A2 tussen Utrecht en Vianen gespot. Agenten zetten de achtervolging in. De mini rijdt op dat moment 190 kilometer per uur. Bij Vianen neemt de bestuurder de afslag en vliegt hij met 150 kilometer per uur over de Westelijke Parallelweg. Agenten raken de auto kwijt, maar vinden hem later leeg terug op de Ir.D.S. Tuinmanweg in Vianen. 

Ook de andere auto's zijn teruggevonden: een Peugeot 307 aan de Appeldijk in Beesd op 18 juni en op 24 juni meldde een inwoner van Acquoy dat er een Mini One wel erg lang geparkeerd stond bij het Acquoysemeer. De politie is nog naarstig op zoek naar de dieven en roept mensen die de mannen herkennen of meer informatie hebben op om zich te melden.