Volledig scherm
Huisje Maltha, de voormalige boswachterswoning, wordt een vakantieverblijf. © Cor de Kock

‘Overleven’ tijdens je vakantie in voormalige boswachterswoning Biesbosch

Natuurliefhebbers kunnen binnenkort ‘overleven’ in huisje Maltha, de voormalige boswachterswoning in de Biesbosch bij Werkendam. Staatsbosbeheer praat met een architect over de aanpassingen van de woning die al enige jaren leeg staat.

,,Huisje Maltha wordt een off-the-grid woning, wat betekent dat er geen gas-, elektriciteit- en wateraansluiting is’’, legt woordvoerder Staatsbosbeheer Marcel van Dun uit. ,,Dat vereist een zorgvuldige en niet-standaard aanpak van deze woning. En dat kost tijd.’’

Midden in de natuur

Staatsbosbeheer verhuurt de woning via Buitenleven Vakanties, een samenwerking van natuurbeschermingsorganisaties. Zij bieden voormalige boswachterswoningen aan, maar bijvoorbeeld ook voormalige werkonderkomens. Alle woningen staan midden in de natuur.   

Staatsbosbeheer lanceerde al eerder het idee om van huisje Maltha een vakantiewoning te maken. Maar door de keuze het een off-the-grid woning te maken, heeft het plan vertraging opgelopen. Staatsbosbeheer verwacht dat huisje Maltha eind dit jaar klaar is. Het biedt ruimte aan 4 tot 6 mensen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Werkendam en omstreken? Schrijf je hier in!