Ouders van Tim Reynders uit Arkel waarschuwen met film voor gevaarlijke online challenges

De film ‘Challenge the challenge’ waarmee de ouders van Tim Reynders uit Arkel waarschuwen tegen de gevaren van online uitdagingen en games is klaar. Hun zoon overleed in mei 2017 bij een choking game. Ze willen met de film, die online is te zien, voorkomen dat er nieuwe slachtoffers vallen bij levensgevaarlijke challenges.

Geert en Anita Reynders, hun dochter en vrienden en bekenden proberen via Stichting T.I.M. zoveel mogelijk bekendheid te geven aan de gevaren die aan online uitdagingen kleven. De afkorting staat voor Tegen Internet Misstanden, maar verwijst ook naar hun zoon. 

Actrice Nola Kemper

De film is een van de initiatieven van de stichting. Deze zomer maakte Geert Reynders bekend dat de productiemaatschappij die hielp bij het maken van de film actrice Nola Kemper wisten te strikken. Kemper speelde eerder in jeugdfilms.

‘Challenge the challenge’ moet jongeren met elkaar in gesprek brengen over de gevaren van online uitdagingen. ,,We merken dat de film ook veel indruk maakt op ouders en opvoeders: voor hen gaat er een nieuwe wereld open. We hopen dat de film veel zal bekeken worden binnen gezinnen en op scholen, bijvoorbeeld ook tijdens ouderavonden. We willen kost wat het kost proberen te voorkomen dat er nieuwe slachtoffers vallen als gevolg van gevaarlijke challenges!’’, aldus Geert en Anita Reynders.

Geert en Anita Reynders, de ouders van Tim. Op de achtergrond hun dochter.
Volledig scherm
Geert en Anita Reynders, de ouders van Tim. Op de achtergrond hun dochter. © Cor de Kock