Roger van Boxtel, museumdirecteur Lisette Colijn en Esther Franken, medewerker collectiebeheer, met de door Van Boxtel geschonken schilderijen.
Volledig scherm
Roger van Boxtel, museumdirecteur Lisette Colijn en Esther Franken, medewerker collectiebeheer, met de door Van Boxtel geschonken schilderijen. © Gorcums Museum

Oud-topman NS Roger van Boxtel schenkt Gorcums Museum drie schilderijen

Het Gorcums Museum is drie schilderijen rijker van Huibert Ravenswaaij (1891-1972). Oud-directeur van de Nederlandse Spoorwegen en oud-minister Roger van Boxtel heeft de werken geschonken. Hij ging vorig najaar met pensioen en verruilt Gorinchem, na er ruim dertig jaar gewoond te hebben, voor Amsterdam.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.