Volledig scherm
Gered Gereedschap is op zoek naar oud gereedschap dat niet meer gebruikt wordt. © ANP

Oud gereedschap wacht in Hank op tweede leven

Nog oud gereedschap in de schuur liggen dat niet meer wordt gebruikt? In de dertig werkplaatsen van Gered Gereedschap wordt ingezameld gereedschap opgeknapt. Daarna gaat het naar projectpartners in ontwikkelingslanden. Ook in Hank wordt ingezameld.

In totaal zijn er 350 inzamelpunten, waaronder alle Praxis-bouwmarkten in Nederland. Een van de inzamelpunten in de regio is op Sluiske 6 in Hank. In het kachelhouthok staan zwarte kratten waar het gereedschap in kan worden gedaan. 

Gered Gereedschap vraagt om gereedschappen voor houtbewerking en meubelmakerij, metaalbewerking en lassen, autoreparatie en -onderhoud, leerbewerking en schoenmakerij, bouwen en metselen, elektrotechniek, loodgieten, naaimachines en toebehoren. Zeer welkom zijn bankschroeven, multimeters en tafelslijpmachines.

Motorisch tuingereedschap, fietsen en huishoudelijke apparaten vallen niet onder de benodigdheden. De helft van alle werkplaatsen is voor en door vrijwilligers georganiseerd, de andere helft bestaat uit werkplaatsen die onderdeel zijn van welzijnsinstellingen en dagactiviteitencentra.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hank en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Kom op Gorcumers, praat mee over weer een echt stadsfeest
    PREMIUM
    COLUMN

    Kom op Gorcumers, praat mee over weer een echt stadsfeest

    ‘Zorg dat je er tijdig bent, anders loop je kans er niet meer in te komen’, aldus de oproep van Marco Uijterlinde, organisator van de Zomerfeesten op de Varkenmarkt. Een terechte oproep. Maar het raakt precies het pijnpunt van de zomerfeesten zoals die nu worden georganiseerd. De gezelligheid in de héle binnenstad ontbreekt in de ruimte tussen de optredens die zich beperken tot twee enclaves die verder hermetisch zijn afgesloten zodra het ‘vol’ is.