Na de aanvaring werd het jacht tijdelijk aangemeerd bij de steiger van slot Loevestein.
Volledig scherm
Na de aanvaring werd het jacht tijdelijk aangemeerd bij de steiger van slot Loevestein. © Politie Lek en Merwede

Opvarenden luxe jacht halen nat pak bij aanvaring op Waal bij Loevestein

Opvarenden van een luxe jacht hebben dinsdagmiddag een engeltje op hun schouder gehad. Hun schip maakte slagzij na een aanvaring met een tanker op de Waal ter hoogte van slot Loevestein. Het water gutste naar binnen, maar het jacht rolde vervolgens weer terug. Beide opvarenden waren tot op de draad toe nat.

Rond kwart voor drie ging het mis op het punt waar de Waal overgaat in de Boven Merwede. De schippers van het luxe jacht en de tanker voeren beiden richting Gorinchem. De schepen raakten elkaar, mogelijk omdat ze elkaar kruisten. 

Op zijn kant

Het 17 meter lange jacht werd bakboord aan de achterzijde geraakt,  raakte uit koers en dook daarop met zijn boeg naar voren. Vervolgens ging het schip op zijn kant, waardoor het water naar binnen kwam. Daarna rolde het jacht weer terug en bleef drijven.

Politiemensen van het team Lek en Merwede uit Gorinchem waren als eerste ter plaatse. ,,We hadden toevallig een politieboot tot onze beschikking, waardoor we snel konden uitvaren. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen en zijn de opvarenden niet over boord geslagen.’’

Het jacht werd tijdelijk aangemeerd bij de steiger van Slot Loevestein. Ook een politieboot van de landelijke eenheid kwam er plaatse om hulp te verlenen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!