Arbeidsmigranten zijn werkzaam in allerlei sectoren, niet alleen in de land- en tuinbouw. Ondernemers in Altena willen dat de gemeente snel beleid vaststelt voor de huisvesting van deze internationale arbeidskrachten. ,,Ze vormen een belangrijke pijler onder de bloeiende economie in Altena.”
Volledig scherm
Arbeidsmigranten zijn werkzaam in allerlei sectoren, niet alleen in de land- en tuinbouw. Ondernemers in Altena willen dat de gemeente snel beleid vaststelt voor de huisvesting van deze internationale arbeidskrachten. ,,Ze vormen een belangrijke pijler onder de bloeiende economie in Altena.” © Hollandse Hoogte / William Hoogteyling

Oproep ondernemers: Altena moet huisvesting arbeidsmigranten snel gaan regelen

Het is dringend noodzakelijk beleid vast te stellen voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Ondernemers in Altena, verenigd in Werkendam Maritime Industries, Ondernemershuis Altena en ZLTO Altena-Biesbosch, doen een dringend beroep op de politiek om niet langer hierover te blijven praten, maar door te pakken. 

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?