Opnieuw duurzaamheidscertificaat voor Biesboschmuseum in Werkendam
Het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam heeft voor de zesde keer op rij het Green Key keurmerk gekregen. Dit certificaat voor duurzame bedrijven in de toerisme- en vrijetijdsbranche is een erkenning voor de waarde die het Werkendamse museum hecht aan natuur en milieu.
,,Elke twee jaar worden we bezocht door keurmeesters die checken of alles klopt. Daar komt bij dat dit jaar de normen zijn verhoogd. Dit betekent voor ons ook weer nieuwe uitdagingen. Green Key is voor ons altijd weer een mooi ijkmoment om te zien waar we staan in het verduurzamen van ons bedrijf”, vertelt Ingrid Koops van het museum.
In Nederland mogen in 2022 bijna 700 accommodaties het keurmerk voeren. Voor alle bedrijven geldt dat zij moeten voldoen aan alle verplichte normen en een aantal optionele normen. De verplichte normen zijn het registreren en besparen van gas, water en elektra en het verminderen van de hoeveelheid (rest)afval. De optionele normen gaan een stap verder. Hieronder vallen maatregelen, zoals het gebruik maken van duurzame energie, het gebruik van zeepdispensers of het zelf zuiveren van afvalwater.
Het Biesbosch MuseumEiland, dat ook gebruik maakt van rivierwaterkoeling, voldoet aan de normen voor een gouden Green Key.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Vrij baan voor vissen in de Biesbosch: even met de lift en ze zwemmen in het Land van Altena
-
PREMIUM
Boterkuipjes, kliko’s en wattenstaafjes: de Biesbosch is het ‘afval-afvoerputje’ van Europa
Wie denkt dat de plasticsoep zich pas in de oceaan vormt, heeft het mis. Al in de rivieren verzamelen ondefinieerbare stukjes plastic, flesjes, blikjes, verpakkingen en wattenstaafjes zich. Tijdens de reis stroomafwaarts komt een hoop van die troep in de Biesbosch terecht en vormt zo één bonk, blijkt uit onderzoek. -
NIEUWS GEMIST? | MET VIDEO
Kapper wast ruim een miljoen euro wit • Varkens gered van wisse dood • Klimaatactivisten toch A12 op
Geen tijd gehad om het nieuws te volgen? Wij hebben de oplossing. De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van zaterdag 28 januari. -
PREMIUM
Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol? -
PREMIUMhuisarts vertelt
Niet zelden ga ik op zoek naar gevonden voorwerpen in de vagina
Een patiënt komt in paniek de spreekkamer van huisarts Rutger Verhoeff binnen. Het condoom is kwijt en zou nog in haar vagina moeten zitten. Hij schrijft erover in de rubriek Huisarts Vertelt.
-
Dit betaal je aan tol voor een autovakantie naar Kroatië
-
-
-
PREMIUM
Drimmelen vreest dat de Biesbosch dichtgroeit: ‘We moeten de natuur niet zijn gang laten gaan’
DRIMMELEN - Als de Biesbosch dichtgroeit is het gedaan met het populaire vaarrondje door het natuurgebied, vreest Drimmelen. Daarom wil de gemeenteraad dat Staatsbosbeheer het gebied anders gaat beheren en niet alleen de natuur zijn gang laat gaan. -
PREMIUMDE ONTMOETING
Schatgraver Jan struint graag met zijn detector en spade langs de Gorcumse stadswallen
In De Ontmoeting reist verslaggever Gijs Kool door het Rivierenland en schrijft verwonderd over de mensen, dieren en dingen die hij daar tegenkomt. Vandaag ontmoet hij schatgraver Jan Boom.