Riveer vaart al jaren met een watertaxi in de regio. Hier passeert de eerste watertaxi die de veerdienst had op de Waal Slot Loevestein.
Volledig scherm
Riveer vaart al jaren met een watertaxi in de regio. Hier passeert de eerste watertaxi die de veerdienst had op de Waal Slot Loevestein. © Cor de Kock

Op zondag in de winter de rivier over? Dan vaart alleen de watertaxi, maar naar Slot Loevestein voor half geld

Op zondag overvaren naar Gorinchem, Woudrichem, Sleeuwijk, Hardinxveld en Werkendam? Vanaf zondag 3 oktober kan dat alleen nog maar met de watertaxi. Dan gaat de winterdienstregeling in. Wie naar Slot Loevestein wil, kan daarvoor ook de watertaxi pakken tegen gereduceerd tarief. Het autoveer tussen Aalst en Veen ligt in het winterseizoen op zondag ook aan de ketting.

  1. Eerste reserveringen kerstdiners lopen binnen, maar het is billenknijpen door de oplopende besmettingen
    PREMIUM

    Eerste reserverin­gen kerstdi­ners lopen binnen, maar het is billenknij­pen door de oplopende besmettin­gen

    Vorig jaar zaten we noodgedwongen allemaal thuis aan de kerstdis. Maar inmiddels worden de kerstdiners weer haast als vanouds als in de herfst gepland. Restaurants in de regio merken dat de eerste aanvragen al binnen komen. Sommigen moeten al bijna ‘nee’ verkopen. Voor de horeca een fijn gevoel, al vinden velen het spannend. Want vraag is nog steeds of het feest écht door kan gaan. ,,Het aantal besmettingen stijgt. Dat is billenknijpen.”