Noortje van Muijlwijk (19) met de 10-jarige Fidel, het paard van haar nicht. Noortje is al een tijd op zoek naar een eigen paard, maar door de grote vraag wil dat nog niet lukken.
Volledig scherm
PREMIUM
Noortje van Muijlwijk (19) met de 10-jarige Fidel, het paard van haar nicht. Noortje is al een tijd op zoek naar een eigen paard, maar door de grote vraag wil dat nog niet lukken. © Gabriëlla Stam

Ook de paardenmarkt is op hol geslagen: ‘Je moet echt oppassen welk paard je koopt’

Ook de markt voor paarden is op hol geslagen. Noortje van Muijlwijk: ,,Ik vroeg of ik langs mocht komen, maar binnen één dag was hij al verkocht.” 

 1. Extra zorgen bij lokale horeca over invoering van coronapas: ‘Gedoe wat we op ons bordje krijgen’
  PREMIUM

  Extra zorgen bij lokale horeca over invoering van coronapas: ‘Gedoe wat we op ons bordje krijgen’

  ,,Mensen zijn klaar met alle coronamaatregelen. Hopelijk nemen ze dit voor lief.” René Tichelaar van restaurant De Gieser Wildeman uit Noordeloos dubt nog over de uitvoering van het nieuwe beleid dat mogelijk vanaf 25 september gaat gelden voor horecabezoek. De verplichte coronapas. ,,We willen alles doen om mensen naar binnen te laten gaan, maar het is wel een gedoe wat we op ons bordje krijgen.”
 2. Molen De Vervoorne Polder draait weer in volle glorie: ‘Molens zijn in. En dit is een molen met een verhaal’
  PREMIUM

  Molen De Vervoorne Polder draait weer in volle glorie: ‘Molens zijn in. En dit is een molen met een verhaal’

  Na een restauratie van een half jaar draait de historische molen De Vervoorne Polder aan de Schenkeldijk in Werkendam weer in volle glorie. Commissaris van de Koning Ina Adema gaf donderdagmiddag in Fort Altena via een live-streamverbinding het commando 'licht de vang'. Enkele honderden meters verderop voerde molenaar Dirk de Ruiter die handeling uit, waarna de wieken van De Vervoorne Polder vrij konden draaien.