De wolf die actief was in de regio, werd onlangs nog gespot in natuurgebied De Moerputten. ,,Hij zat vast in een 'fuik’, tussen Waalwijk, Den Bosch en de A59. Daarom verbleef hij zo lang in een regio die eigenlijk ongeschikt is als leefgebied", zegt roofdierexpert Maurice La Haye.
Volledig scherm
PREMIUM
De wolf die actief was in de regio, werd onlangs nog gespot in natuurgebied De Moerputten. ,,Hij zat vast in een 'fuik’, tussen Waalwijk, Den Bosch en de A59. Daarom verbleef hij zo lang in een regio die eigenlijk ongeschikt is als leefgebied", zegt roofdierexpert Maurice La Haye. © Andre Bonga

Ook Altena is in de ban van de wolf: ‘We gaan ze vaker zien’

De wolf die tientallen schapen doodde rond Heusden, sloeg waarschijnlijk ook toe in Altena. Dat roept vraag op: hoort het dier thuis in de regio? ‘Nee’ zeggen veehouders, al is dat volgens natuurorganisaties te kort door de bocht. ,,We gaan vaker wolven zien.” 

  1. Christengemeente Hardinxveld nam ouderling aan die beschuldigd werd van seksueel misbruik
    PREMIUM

    Christenge­meen­te Hardinx­veld nam ouderling aan die beschul­digd werd van seksueel misbruik

    De Christengemeente in Hardinxveld-Giessendam is in verlegenheid gebracht door de onthulling dat een ouderling, een belangrijke functie in de kerk, in zijn verleden als hulpverlener beticht is van seksueel misbruik. Twee vrouwen gaf hij begeleiding die onder meer bestond uit ‘door God goedgekeurde’ seks. V. bekende de seks, maar werd vrijgesproken van ontucht. Hij is nu gestopt als ‘oudste’, zoals een ouderling in de Christengemeente heet.