Volledig scherm
Ton Wijkamp, een van de vrijwilligers van het Archeologisch Depot van de gemeente Gorinchem, toont een tegeltje met een engeltje. De bijzondere vondst is dit weekeind te bekijken. © Cor de Kock

Oog in oog met engeltjes in het archeologisch depot van Gorinchem

Oog in oog staan met een engeltje? Het kan zaterdag en zondag in het Archeologisch Depot van de gemeente Gorinchem. Vrijwilligers zetten de deuren open van de Gorcumse schatkamer die gewoonlijk alleen op afspraak is te bezoeken.

In het depot aan de Arkelsedijk, dat onderdak zit bij de brandweer, zijn onder meer 17e eeuwse wandtegeltjes met engeltjes te bekijken. De bijzondere vondst kwam tevoorschijn tijdens werkzaamheden in een kelder van een pand aan de Langendijk. 

Eigen tegeltje

Kinderen kunnen op het depot hun eigen tegeltje ontwerpen. Mogelijk worden deze eeuwen later ook als bijzondere vondst bewaard. De vrijwilligers hebben in het depot ook een speurtocht uitgezet voor de jeugd. 

Depotbeheerder Martin Veen houdt zaterdag en zondag een vondstenspreekuur voor iedereen die thuis een vondst heeft liggen waarvan hij zich al lang afvraagt wat het is. 

Het gemeentelijke depot is zowel op zaterdag als zondag tussen 14.00 en 17.00 uur geopend. De entree is gratis. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!