Volledig scherm
D'Alburcht in Wijk en Aalburg. © Google Streetview

Onvrede over verbouwingsplannen d’Alburcht in Wijk en Aalburg

Gymnastiekvereniging W.I.K. maakt zich zorgen over de verbouwingsplannen van d’Alburcht in Wijk en Aalburg. Het ontwerp zou niet aansluiten bij haar wensen. Het overleg hierover loopt.

De gemeente blijft in gesprek met gymnastiekvereniging W.I.K. uit Wijk en Aalburg over het gebruik van d’Alburcht. Wethouder Peter van der Ven (AL) antwoordde dit tijdens de raad op vragen van CDA’er Arie-Pieter Verdoorn.

Die had een aantal vragen voor de wethouder naar aanleiding van een werkbezoek dat zijn fractie aan deze vereniging onlangs had gebracht. Zo wilde Verdoorn onder andere weten of de wethouder ervan op de hoogte is dat de wensen van de vereniging niet aansluiten bij het ontwerp dat is gemaakt voor de verbouwing van d’Alburcht.

Stuurgroep

Van der Ven vertelde intensief kennis te hebben gemaakt met de vereniging en op de hoogte te zijn van de onvrede rond d’Alburcht. Vandaar dat vanuit een nulstand is vertrokken. Er is een stuurgroep in het leven geroepen waarin ook W.I.K. vertegenwoordigd is die volgens de wethouder mee aan tafel zit. ,,We continueren het gesprek met W.I.K. Het is een prachtige vereniging.”

Verdoorn kaartte tevens aan dat de materialen die in de diverse gymzalen worden gebruikt niet in orde zijn, waardoor de veiligheid van gebruikers in gevaar komt. Verder wees hij op afgekeurde materialen die al lang in de berging staan.

De controle van de materialen gebeurt volgens de wethouder eens per jaar en zo nodig worden die vervangen. Hij beloofde afgedankte materialen weg te laten halen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Aalburg en omstreken? Schrijf je hier in!