PREMIUM
Ons voedselsysteem moet op de schop, zegt HAK-topman Hoogeboom: ‘Dit is niet langer houdbaar’
Als we ook in de toekomst nog gezonde groente willen eten van Hollandse bodem, moet ons voedselsysteem op de schop, zegt Timo Hoogeboom, topman van HAK. Steeds meer telen tegen lage prijzen voor de wereldmarkt, kan niet langer. ,,We putten onze bodem uit.”
Donderdag overhandigde Timo Hoogeboom zijn manifest aan minister Carola Schouten. Zaterdag begint de ceo van groentefabrikant HAK uit Giessen, een grote mediacampagne. Het is hoog tijd voor een maatschappelijk debat, vindt hij. ,,Ons voedselsysteem moet op de schop omdat het op termijn niet langer houdbaar is.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hoe maak je rode kool ‘On the Way to PlanetProof’? In Almkerk gaan ze ermee aan de slag
ALMKERK - In het Land van Heusden en Altena wordt dit jaar voor de eerste keer twintig hectare rode kool geteeld voor groenteconservenfabrikant HAK volgens de criteria van het 'On the Way to PlanetProof-keurmerk'. -
PREMIUM
Hamsteraars laten HAK flink doorwerken, maar er is meer dan genoeg voorraad
Potten en blikken met lang houdbare groenten vliegen de deur uit, maar bij HAK in het Brabantse Giessen houden ze het hoofd koel. Slaan medewerkers zelf ook in? ,,Nee, want wij weten hoe de voorraad er hier uitziet.’’ -
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk. -
PREMIUM
Kikkererwt gedijt in Zeeuws-Vlaamse klei
Hoewel het Nederlandse klimaat er eigenlijk niet echt geschikt voor is, lijkt het er op dat binnenkort kikkererwten van eigen bodem kunnen worden gegeten. Meer specifiek: van Zeeuwse bodem. Dat meldt groentefabrikant HAK op basis van recente proeven in Zeeuws-Vlaanderen. -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda.
-
PREMIUM
Bewoonster ontredderd na grote brand in rietgedekte boerderij: ‘Alles is in één klap vernield’
Een enorme flits. Gevolgd door een oorverdovende klap, zo hard dat het kraakt. En daarna de felle brand, die een woonboerderij aan de Oudendijk in Woudrichem donderdag in razend tempo ontdoet van de rieten kap. De bewoonster beseft nog nauwelijks wat er gebeurd is. ,,Wat moet ik zeggen? Alles is weg, in één klap vernield.’’ -
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het zelfs om 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zo hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro per liter, minimaal 40 cent minder dan in Nederland. Loont het om daarom naar Duitsland te rijden voor een tankbeurt? -
PREMIUM
HAK gaat op duurzame toer en betaalt boeren 10 procent extra
Groentefabrikant HAK uit Giessen betaalt zijn telers 10 procent extra voor een duurzamere teelt van rode kool. Deze week wordt de eerste oogst die het PlanetProof-keurmerk mag dragen, van het land gehaald en verwerkt.