De gemeenteraad van Altena.
Volledig scherm
De gemeenteraad van Altena. © Teus Van Tilborg

Omroepen mogen hun 'verkooppraatje' houden voor gemeenteraad

De lokale omroepen Aalburgse Omroep Stichting Oké FM en Stichting RTV Altena (A-FM) mogen dinsdagavond de gemeenteraadsleden vertellen waarom toch vooral zij een zendmachtiging moeten krijgen om in Altena te mogen uitzenden.

In de gemeente Altena is plaats voor slechts één lokale omroep. Pogingen van verschillende gemeentebesturen en zelfs een externe bemiddelaar om de twee zenders ondanks hun verschillende visies te laten fuseren, liepen afgelopen jaren op niets uit. Ook de huidige wethouder Matthijs van Oosten deed onlangs nog een ultieme poging om RTV Altena en Oké FM nader tot elkaar te brengen, maar beide omroepen lieten weten geen behoefte meer te hebben aan verdere gesprekken.

Dus moet het Commissariaat voor de Media binnenkort een keuze maken. Die instantie luistert echter ook naar het advies van de gemeenteraad. Voordat die in juni een beslissing neemt, is er dinsdag 21 mei een hoorzitting in het gemeentehuis in Almkerk. Daar moeten de gegadigden duidelijk maken in hoeverre ze voldoen aan de eisen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Altena en omstreken? Schrijf je hier in!