Richard Schenkeveld uit Herwijnen zamelt bij bedrijven laptops in voor kinderen die thuisles moeten volgen, maar geen laptop hebben.
Volledig scherm
Richard Schenkeveld uit Herwijnen zamelt bij bedrijven laptops in voor kinderen die thuisles moeten volgen, maar geen laptop hebben. © ANP/privéfoto

Nog altijd ‘jonge’ laptops nodig voor thuisonderwijs

Honderden ouders in heel Nederland zijn dringend op zoek naar een (tweedehands) laptop zodat hun kinderen thuisonderwijs kunnen volgen. Richard Schenkeveld uit Herwijnen, die vorige week een actie startte en bedrijven om nog goed werkende laptops vroeg, wordt bedolven onder de aanvragen.

Schenkeveld, die een baan heeft als ict’er en de laptopactie spontaan opzette toen hij in de gaten kreeg dat lang niet alle kinderen een eigen laptop hebben, krijgt enorm veel aanvragen. Ook krijgt hij laptops aangeboden die veel te oud zijn. ,,Ze moeten 64 bit aan kunnen en nog even meekunnen. Het liefst niet ouder dan 6 jaar”, laat hij weten.

Zonder oplader? Niet bruikbaar!

Hij krijgt nu zoveel aanvragen, dat hij bang is niet aan de vraag te kunnen voldoen. ,,Ik zal er echter alles aan doen zoveel mogelijk kinderen van een laptop te voorzien.” Wie wil helpen: er zijn nog heel veel bruikbare laptops nodig. Daartoe roept hij bedrijven en handelaren op. Wat van belang is, is dat de processor die in de laptop zit sterk genoeg is. ‘Liefst i3 of hoger.’ Kapotte laptops of laptops zonder lader kan hij meteen weer weggooien. 

Quote

Het zou ons ook heel erg helpen als de laptop gebracht of opgestuurd kan worden

Richard Schenkeveld

De vraag is op dit moment ‘vele malen groter dan het aanbod’, laat hij ook weten. ,,Het zou ons ook heel erg helpen als de laptop gebracht of opgestuurd kan worden. Wij wonen in Herwijnen, ik geef mijn adres als je hem wil komen brengen.” Aan bedrijven en particulieren die een laptop aanbieden wordt ook nog dringend verzocht om duidelijk de contactgegevens (adres en telefoonnummer) in de mail te zetten.